Kunststof kozijnen kopen: 5 handige tips

Als u op zoek bent naar onderhoudsarme kozijnen die er mooi uitzien en jarenlang meegaan, zijn kunststof kozijnen vrijwel altijd de beste keuze. Maar voor u tot de aanschaf overgaat, is het wel belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Met deze handige tips van Weku, uw leverancier en monteur van kunststof kozijnen uit Bodegraven, kiest u gemakkelijk de juiste kozijnen voor uw pand.

1. Kies een betrouwbare leverancier
Uw kunststof kozijnen moeten met zorg op maat geproduceerd en gemonteerd worden, zonder dat u met een onverwachts hoge rekening achterblijft of met kozijnen zit die niet aan de hoogste eisen voldoen. Een betrouwbare leverancier zoals Weku biedt alleen inbraakwerende kozijnen aan met alle relevante keurmerken. Van tevoren ontvangt u een duidelijke offerte en u krijgt 10 jaar garantie op de kozijnen en 5 jaar garantie op het hang- en sluitwerk.

2. Bezoek de showroom voor vrijblijvend advies
Kunststof kozijnen bieden enorm veel mogelijkheden, dus het is moeilijk de juiste keuze te maken gebaseerd op de informatie die u online gevonden heeft. Wij raden dan ook zeker aan onze showroom te bezoeken, waar u diverse voorbeelden van materialen en kant-en-klare producten kunt zien. Een medewerker zal u bovendien vrijblijvend uitgebreid adviseren over de beste kozijnen voor uw pand. Zo kunt u alvast kennis met ons maken onder het genot van een kop koffie, en weet u zeker dat u de juiste beslissing maakt.

3. Kies voor professionele montage van uw kozijnen
Niet elke leverancier van kunststof kozijnen is ook verantwoordelijk voor de plaatsing ervan. Voor optimaal gebruiksgemak, een efficiënt proces en de juiste montage van uw nieuwe kozijnen kiest u een bedrijf dat zowel de levering als de montage van de kozijnen voor zijn rekening neemt. Een ander voordeel hiervan is dat zo’n bedrijf later ook eventuele service en onderhoud op de juiste manier kan verlenen.

4. Voorkom onnodig energieverbruik met de juiste beglazing
Kozijnen van kunststof zijn een energiebesparende keuze, omdat ze zeer goed isoleren. Hier profiteert u natuurlijk alleen van als u ook voor goed isolerende beglazing kiest. Wij raden aan om altijd isolatieglas te kiezen, zoals HR++-glas of zelfs driedubbel glas. Zo bespaasrt u nog meer energie en geld!

5. Leer hoe u uw nieuwe kozijnen onderhoudt
Kunststof kozijnen hebben veel minder onderhoud nodig dan houten kozijnen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld niet rotten en hoeven ze niet regelmatig opnieuw geschilderd te worden. Voor mooie kunststof kozijnen die tientallen jaren meegaan is het echter wel belangrijk om ze op de juiste manier te onderhouden. Wij raden aan om ze minstens twee keer per jaar schoon te maken en adviseren u graag over de juiste producten en methodes.

Wilt u meer weten over kunststof kozijnen en vrijblijvend advies ontvangen? Maak meteen een afspraak om langs te komen in de showroom van Weku in Bodegraven.